Cosmetische Praktijk Amersfoort

Nicolette Vermeulen

Botox

Dynamische rimpels (rimpels, ontstaan door het aantrekken van spieren) kunnen behandeld worden met injecties met spierontspanners. Botulinetoxine A (botox) vermindert te sterke spieraktiviteit.

Wanneer je deze spierontspanners in kleine hoeveelheden gebruikt voorkom je (tijdelijk) dat je de spier samentrekt en een rimpel kan trekken. De rimpel kan hierdoor verminderen of verdwijnen. Omdat je de spier niet meer samentrekt voorkom je ook het ontstaan van de rimpels (preventie).


Botox geeft een natuurlijke, rustige uitstraling.

In mijn praktijk behandel ik met botox bv fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. 

Ook kan botox toegepast worden bij 'knarsen' (een effectief alternatief voor een knarsbitje) en bij  overmatig transpireren.


De behandeling met botox is veilig. Er is binnen de geneeskunde al meer dan 30 jaar ervaring mee. Het werkt plaatselijk en heeft dus geen effect op de rest van het lichaam. Heel soms worden spieren in de omgeving aangedaan waarvoor het effect niet bedoeld was; ook dit effect is tijdelijk.

 

De behandeling is niet geheel pijnloos maar de oppervlakkige prikjes worden in het algemeen niet als belastend ervaren. Na de behandeling kan de huid wat rood op gezwollen zijn en soms ontstaat er een klein blauw plekje.

 

Het effect ontstaat na een paar dagen met maximaal effect na 14 dagen. Het effect is groter bij regelmatig herhalen van de behandeling (voorkeur elke 3-4 maanden).