Cosmetische Praktijk Amersfoort

Nicolette Vermeulen

Fillers

 

Fillers worden gebruikt om in of onder de huid te 'vullen' of verstevigen. Ik streef naar een frisse, vriendelijke en vooral natuurlijke uitstraling.

Er zijn verschillende soorten fillers: dunne fillers voor het vullen van fijne lijntjes en dikkere fillers voor diepere lijnen of volumeverlies in het gezicht.

De fillers die ik gebruik bestaan uit hyaluronzuur, een stof die ook in het eigen lichaam voorkomt en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. De filler vult de ruimte die is ontstaan door het verdwijnen van het eigen hyaluronzuur en vult zo oneffenheden op.


We gebruiken fillers vooral voor storende rimpels, plooien of huidschade, en bij volumeverlies. Voorbeelden: neus-lippenplooi, wangvolume, kaaklijn, marionetlijnen, rokerslijntjes.

De benodigde hoeveelheid filler is afhankelijk van uw gezicht en het gewenst resultaat en stem ik tevoren met u af.


Ook worden fillers gebruikt voor het opvullen van de lippen en voor het scherper aanzetten van de lipcontour. Lippen verliezen bij ouder worden hun volume. Dit kan een strenge harde uitstraling geven. Ook bij deze behandeling zal ik tevoren uitgebreid het gewenste resultaat met u afstemmen. Ik behandel nooit met meer dan 1 ml lipfiller per behandeling. Liever bereik ik ik meerdere stappen het gewenste resultaat dan dat u een onnatuurlijke uitstraling krijgt. Jongere vrouwen kiezen vaker voor meer volume om een sensuele uitstraling te krijgen, oudere dames willen vaker een natuurlijk resultaat waarbij ze herstel wensen van de fijne lijntjes rond de mond en de afhangende mondhoeken en de lipcontour willen verbeteren.


De prikjes worden gevoeld maar zijn meestal goed te verdragen. Indien gewenst kan tevoren een verdovende zalf worden aangebracht. Het effect is meteen zichtbaar hoewel bij oppervlakkige fillers de eerste dag de kleine prikjes wel zichtbaar zijn ('kattenkrab'). Na 2 weken is het effect maximaal. 


In Nederland worden alleen tijdelijke fillers gebruikt. Het effect is langdurig maar niet blijvend. Hoe lang het effect aanhoudt is oa afhankelijk van de soort filler, de plaats in het gezicht, huid, leeftijd en levensstijl.