Cosmetische Praktijk Amersfoort

Nicolette Vermeulen

Peelings

 

Peelings hebben huidverjongende eigenschappen en maken in toenemende mate deel uit van huidverbeterende behandelingen, vaak in combinatie met injectables.

Ben je niet tevreden met de leeftijd die je huid laat zien, heb je last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid, en wil je daar wat aan doen? Dan is een huidverjongende peeling misschien een goede behandeling voor jou!

Bij het ouder worden gaat de huidceldeling trager, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. De collageen- en elastineproductie in de huid neemt af en de 'afdruk' van de rimpel in de dode huidlagen blijft steeds beter zichtbaar zitten.

Het uiteindeljke effect van een peeling is afhankelijk van je huidtype, het soort peeling en welke huidlaag met de peeling wordt bereikt. Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden fijne lijntjes en porien minder zichtbaar en kan de huid zich vernieuwen en verjongen.

Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

In mijn praktijk gebruik ik zowel de medium als diepe peelings van Skintech (zie ook www.skintechpharma.nl). De TCA peelings bevatten trichloorazijnzuur en de diepe peelings Fenol. Ze dringen diep door in de huid en hebben een 'afschurend' vermogen. Van deze peelings ga je vervellen (meestal maximaal na 3-5 dagen) waardoor je echte huidverbetering krijgt

Het effect is verbluffend en houdt langdurig aan.

Als arts mag ik peelen tot diepere huiddieptes dan bv een schoonheidsspecialiste. De peelings mogen alleen worden uitgevoerd na een uitgebreide training.

De peelings worden aangeboden in een behandelplan van 4 peelings met 8-14 dagen tussen 2 behandelingen. Specifieke crèmes en gezichtsreiniger voor thuis maken deel uit van het plan en dienen tot minimaal 6 weken na de laatste peeling te worden gebruikt. Voor een veilige en optimale behandeling is het strikt opvolgen van de post peel adviezen noodzakelijk. In de post peel periode mogen de eigen gezichtsreinigers en crèmes NIET worden gebruikt omdat deze niet ontwikkeld zijn voor het gebruik op een gepeelde, kwetsbare, huid.